Close

Úvod

Vzhledem k tomu, že nás žáci 9. tříd a jejich rodiče bombardují otázkami ohledně přijímacího řízení na střední školu, rozhodli jsme se vybudovat jednoduchý manuál, jak v tomto důležitém kroku k budoucnosti postupovat. Ne každá základní škola totiž dbá na nezkreslené informace, ne každý zvládne informace zpracovat.

Kromě informací, které Vám poskytne výchovný poradce či psycholog na Vaší základní škole, můžete využít také obsáhlý dokument MŠMT, který problematiku zpracovává. Vzhledem k tomu, že je psaný strohým administrativním jazykem a není jednoduché se v něm zorientovat, přikládáme surčitý výtah na této stránce. K němu přidáváme různé tipy a rady, které jsme za dobu působení v oboru nasbírali. Informace jsme se snažili zpracovat jednoduchou a přehlednou formou.

Předem musíme upozornit, že v informacích reflektujeme zkušeností nás a našich partnerů. Za léta zkušeností v oboru jsme si na mnoho věcí udělali poměrně vyhraněný názor, se kterým může mnoho lidí nesouhlasit. Našim klientům však vždy umožnil zvolit si dobrou cestu, a proto jej předkládáme i Vám. Nemáme žádný patent na pravdu a naše rady nebudou vždy bezchybně fungovat. Problematika středních škol a vstupu na ně je velmi rozsáhlá a situace v oboru se každoročně mění. Ani my, kteří se jí uceleně věnujeme, tedy nejsme schopni vyřešit správně vše. Umíme však dobře najít cestu a minimalizovat rizika.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *